MiBa og borgeren

Borgere har adgang til egne prøvesvar fra MiBa via Sundhedsjournalen i Sundhed.dk.

Adgang for borgeren til prøvesvar i MiBa

På Sundhed.dk tilbydes borgerne et samlet digitalt overblik over sine sundhedsoplysninger, Prøvesvar fra MiBa vises på Sundhed.dk via Sundhedsjournalen. I Sundhedsjournalen vises mikrobiologiske prøvesvar fra MiBa sammen med prøvesvar fra andre laboratorier som klinisk biokemi, klinisk immunologi og klinisk patologi.

Alle borgere med en personlig NemID har adgang til Min sundhedsjournal.

På Sundhed.dk findes en funktion der hedder "Min Log”. Her kan borgeren få en oversigt over hvem, der har fremsøgt borgerens prøvesvar via Sundhed.dk.

Hvis man, i forbindelse med sin behandling hos lægen eller på sygehuset, har nægtet samtykke til at andre end den behandlingsansvarlige læge eller organisation kan tilgå et eller flere prøvesvar, vil svarene ikke være synlige i hverken MiBa eller Sundhedsjournalen.

Persondataloven: (Al brug af MiBa skal ske i henhold til persondataloven. Det vil sige, at fremsøgning af prøvesvar er tilladt for sundhedspersonale involveret i diagnostik, rådgivning eller behandling af en given patient, og hvor patienten direkte eller indirekte har givet samtykke hertil.
 

Hender der holder

Borgeren giver samtykke til fremsøgning af prøvesvar.